O batranete frumoasa a catelului tau

Pentru ca nu mai este de mult puiut si acum batranetea se apropie de el, este bine sa ineveti sa ai mai multa grija de el. Si pentru catei batranetea este grea.

In primul rand scuteste-l de feorturi intutile. Cu cat este mai batran cainele tau sufera de artroza si reumatism. Asa ce orice deplasare este foarte dificila si pentru el la fel cum este si pentru bunicii nostri. Nu il obliga sa faca miscar, mai ales daca nu este necesar. Ii poti aduce mancare si bolul de mancare cat mai aproape de el, pentru a nu depune prea mult efort.

De asemenea adaposteste-l, pune-i o perna moale pentru a compensa rigiditatea articulatiilor lui batrane. Pune-l intr-un loc in care sa nu fie curent sau foarte multa caldura.

Trebuie sa stii ca odata ce imbatraneste si auzul lui slabeste. De aceea este indicat sa ii vorbesti cat mai tare., mai ales cand vrei sa ii dai anumite comenzi. E bine sa faci zgomot inainte sa te apropii de el. Un caine batran poate deveni agresi atunci cand te apropii neasteptat de el.

Plimabarile nu trebuie sa lipseasca dar este bine sa fie cat mai scurte. Daca v-a prins ploaia, sterge-l bine acu un prosop atunci cand ati ajuns acasa. Chiar daca a imbatranit nu uita de toaleta lui zilnica. Pereie-l, curata-i urechile si ochii, taie-i ghrutele si spala-l pe dinti.

Ofera-i cat mai mult spatiu, mai ales daca vezi ca darama anumite lucruri. Nu il certa este posibil sa nu le vada. De asemenea pastreaza o liniste oarecare. La batranete ei au un program mai strict, de acea este bine sa ii respecti ritmul.

Alinta-l cat mai mult mai ales in aceste momente, este important sa ii arati ca il iubesti. De asemenea este bine sa eviti despartirile lungi. Un studiu arata ca 30% din cateii batrani mor de dorul stapanilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *