O rutina zilnica te ajuta sa te mentii tanar

Intotdeauna exista un plan de alimentatie mai bun pentru tine si familia ta, iar daca sunteti ingrijorat cu privire la meniurile complicate si la retetele bizare, atunci aveti posibilitatea sa consumati tot ceea ce este natural si disponibil pe piata.

Anii de studiu in domeniul nutritiei au observat ca planurile de alimentatie si dietele stricte nu inseamna neaparat o mancare mai buna care sa ii faca pe oameni fericiti. Este nevoie de o incercare pentru nou si implicit pentru a face o reala interventie alimentara pentru intregul organism.

Nu uitati ca sanatatea este punctul numarul unu in rutina de zi cu zi, iar daca ziua incepe cu un mic dejun sanatos, atunci efortul pentru o dieta sanatoasa si echilibrata este pe jumatate castigat. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si trebuie sa contina fructe, cereale, lactate. Ideal este sa consumam alimente bogata in fibre, proteine, cu mult calciu, care sa ne dea energie pentru intreaga zi. Nu este de neglijat nici consumul unei cantitati de halva, considerata a fi un aliment de baza natural, pe baza de seminte si glucoza. Aportul de seminte si de glucoza este important pentru organism si ajuta la evitarea unei crize glicemice.

Mai mult de atat, planul de alimentatie trebuie sa contina si supe, ciorbe, care ajuta la hidratarea organismului. De evitat sunt pe cat posibil dulciurile si grasimile. Acestea incetinesc metabolismul si ne fac sa ne simtim mai lenesi si lipsiti de energie.

Rezistenta defineste un corp tanar

De altfel, planul de dieta alimentara trebuie sa incuda ca parte din rutina si exercitiile, pentru ca sunt cateva lucruri care definesc un corp tanar, cu un aspect general si frumos al corpului.

Antrenamentele de rezistenta trebuie sa fie o parte din planul de zi cu zi pentru ca atunci cand va uitati in oglinda sa vedeti aceasta investitie de timp si de efort. O pregatire de doar 10 minute cu exercitii de rezistenta precum ridicari de greutati, vor da rezultate in timp scurt. Sala de sport poate fi intimidanta si motivanta, depinde cum priviti lucrurile.

Timpul este un alt factor care tine de succesul unei diete, iar cateva simple exercitii realizate si in casa pot pastra tonifierea muschilor, fara a mai depune efortul de a merge la o sala de sport.

Stim cu totii ca toate dietele sunt despre mancare si exercitii fizice, dar la sfarsitul fiecarei zile avem nevoie de un motiv care sa ne spuna pe ce suntem concentrati. Poate ca pur si simplu nu vom obtine destul de la o sala de sport, dar vrem sa abordam o dieta echilibrata care sa imbine cele doua aspecte in masura in care sa ne simtim energici si tineri cu fiecare pas.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *