Suna paradoxal, dar este adevarat.
Se spune ca cine se trezeste de dimineata deoarte ajunge. Cu totii stim asta. Se crede, de comun acord, ca cei matinali sunt mai productivi si mai activi pe intreg parcursul zilei. Insa si a dormi pana mai tarziu are propriile beneficii. Ajuta la o mai buna organizare a memoriei, imbunatatind memoria pe termen lung. A te trezi uneori mai tarziu ajuta de asemenea la o invatare mai buna a lucrurilor. Totusi nu fa din asta un obicei, pentru ca atunci nu vei fi apreciat de colegii de munca, sefi sau profesori.
Surprinzator sau nu, consumul de cafea nu este daunator. Asta nu inseamna ca trebuie sa consumi cana dupa cana intreaga zi. Cantitatea ideala este de doua cesti pe zi, sau maxim trei. Cofeina reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi si accelereaza metabolismul. Cercetarile arata de asemenea ca trei cesti pe zi de cafea consumate previn simptomele depresiei si diabetului datorat inaintarii in varsta. Asadar savureaza in continuare bautura care iti ofera energia necesara inceperii zilei.
Dusurile mai rare – a nu se lua in considerare pentru zilele foarte calduroase, sau de catre persoanele care transpira mult. A rata un dus intr-o zi nu este totusi un capat de lume. Pe partea de sanatate, dusurile prea frecvente elimina uleiurile si hidratarea naturala a pielii, privand de asemenea pielea de bacteriile benefice care pot tine unele boli la distanta.
Goleste halba si ia inca una! Asta nu inseamna ca trebuie sa bei pana cazi inconstient. Cercetarile arata ca din punct de vedere al beneficiilor pentru inima, bere este chiar mai benefica decat vinul rosu. Maltul din bere contine antioxidanti benefici pentru sanatatea cardiaca, este bogata de asemenea in vitamina B6 si in cele din urma ajuta la intarirea oaselor.
Chiar daca aceste obiceiuri proaste au si beneficii, inca o data recomandarea este sa nu exagerezi. Excesele nu sunt niciodata benefice, pastreaza o abordare moderata si vei avea doar de castigat.