In ziua de astazi oamenii sunt concentrati mai mult pe activitati aducatoare de bani, studiu, doua sau trei joburi pe zi; in acest fel activitatile de recreere au ajuns sa fie considerate modalitati de petrecere a timpului total neproductive. Daca acesta este si cazul tau, gandeste-te mai bine!
Indiferent de cat de prins esti in programul zilnic, ajungi la un moment dat la un punct cand corpul si mintea au nevoie de o pauza de la responsabilitatile zilnice, de la presiune. Nici nu mai e nevoie sa explicam ce efecte secundare are stresul asupra sanatatii. Cu atat de multe deadline-uri de respectat si facturi de platit, cine se mai poate gandi la recreere? Daca esti de aceeasi parere, trebuie sa intelegi ca pur si simplu te privezi de la a trai o viata sanatoasa si fericita.
Cu totii putem fi de acord cu faptul ca activitatile recreationale se comporta ca un factor ce alunga stresul. In absenta acestora, existenta prelungita a stresului declanseaza diverse probleme de sanatate si complicatii. In acest fel petrecerea de timp liber facand diverse activitati recreative ajuta la reducerea obezitatii, reduce riscul aparitiei diverselor afectiuni, intareste sistemul imunitar si chiar mareste speranta de viata.
Atat din punct de vedere fizic cat si mental, activitatile recreationale ofera un echilibru si o armonie perfecta. Se reduce nivelul de stres, se minimizeaza sansele aparitiei starilor depresive, se creste respectul de sine al persoanei si de asemenea se creste entuziasmul de a-ti trai propria viata.
Acum, trecand in revista toate beneficiile activitatilor recreationale, parca nu mai par atat de neproductive sau ne-necesare. Prin urmare fiecare trebuie sa isi reaminteasca din timp in timp, atunci cand stresul si tensiunea de zi cu zi atinge cote alarmante, ca este nevoie de o pauza. Astfel respira, relaxeaza-te, o minte si un corp relaxat sunt mult mai productive.
Este foarte important sa stii cand sa iei o pauza. fiindca poti gandi mai bine si mai limpede