igiena copil

Reguli de igiena pe care ar trebui sa le stie copilul tau

Atunci cane este mic copilul inavata pe ce are voie sa puna mana si pe ce nu, invata care sunt jucariile cu care are voie sa se joace si cele care nu sunt bune pentru el pentru ca se poate lovi, si de asemenea invata si unele lucruri de igiena, precum spalatul pe dinti inainte de somn.

Ce nu stie copilul tau in ceea ce priveste igiena va invata la gradinita pentru inceput si mai apoi la scoala. Din acest motiv este bine sa stie ca mereu trebuie sa spele fructele si legumele inainte de a le manca, mai apoi sa aiba grija de igiena mainilor, incat poate lua cele mai multe bacterii de pe jucari, bani sau din locurile de joaca.

Este bine ca cel mic sa invete cum sa se spele singur pe maini, pentru ca odata ajuns la scoala nimeni nu il va mai ajuta. Mai mult de atat, daca este la gradinita cu program prelungit, trebuie sa se spele singur pe dinti inainte de somul de la amiaza.

De asemenea, in primii ani de viata invata cum sa isi schimbe singur hainele si cum sa se lege la sireturi, motiv pentru care este bine ca acesta sa deprinda aceste trucuri inca de mic copil.

Si desigur ca igiena se vede atat in aspectul interior, cat si in aspectul exteior, lucru vizibil atunci cand mergi cu cel mic la frizer. In acest fel va invata sa acorde atentie felului in care arata, cum ii sta parul si va invata ca o igiena corespunzatoare il face sa se simta mai placut si mai curat.

Neglijarea igienei poate conduce la multe probleme de sanatate, astfel incat copilul se poate imbolnavi daca nu are si singur grija de sanatatea sa si de igiena sa. Cu cat invata de mic copil aceste reguli de igiena, cu atat va fi mai rpecar cand vine vorba de sanatatea sa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *