relationship

Relatiile la locul de munca

Poate parea o idee buna sa fii intr-o relatie cu cineva de la munca, dar sunt si dezavantaje pe care multi le considera a fi mai importante decat partile pozitive. Poate parea ideal sa poti sta alaturi de persoana iubita chiar si la munca, insa problemele ce pot aparea pe termen lung sunt prea multe.

Cum programul de lucru devine uneori foarte haotic si activitatea sociala a persoanelor se diminueaza considerabil, acestea isi gasesc in mod natural locul unde sa satisfaca aceasta nevoie primara de companie: locul de munca. Suna destul de simplu, in loc sa-ti alegi o persoana necunoscuta dupa o iesire intr-un club, te apropii mai mult de cineva pe care il cunosti mai bine de la locul de munca. Cineva care are aceleasi interese, vise si pasiuni, si cu care sa poti fi impreuna intreaga zi, in afara de iesiri si intalniri pe care oricum nu ti le permite prea mult programul de lucru.

Pare a fi o situatie ideala si foarte tentanta, insa majoritatea relatiilor la locul de munca se termina intr-un mod nu tocmai placut. Expertii in studiul relatiilor si cei care au fost implicati in astfel de relatii descurajeaza acest comportament, pe considerentul ca o relatie de colegialitate la munca este o idee mai buna decat o relatie romantica.

Dezavantajele relatiilor la locul de munca

– Nu exista doua persoane la fel. Sa presupunem ca partenerul de viata cu care lucrati in acelasi loc obtine o promovare, cum veti reactiona? Va interveni invidia, gelozia? Chiar daca sunteti pe posturi similare, seful a ales sa il promoveze pe celalalt? Sau la mariri de salariu, care este reactia?

– Daca s-a trecut peste problema anterioara, si partenerul de viata care e si coleg de munca este acum pe o treapta superioara ierarhic, va incepe sa dea instructiuni. Fiind sef, partenerul nu poate arata favoritisme sau vreun alt comportament de acest gen. Are acum noi prieteni, pe pozitii mai bune in companie. Care este reactia aici?

– Despartirile – cand se termina relatia, zvonurile pe care le poate starni acest lucru pot fi deranjante. Cine a fost de vina, de ce s-a terminat, barfele si interogatoriile colegilor vor fi de nesuportat.

Din toate aceste puncte de vedere nu sunt recomandate relatiile la locul de munca. Singura solutie ar fi stabilirea de comun acord a unor reguli, sa se faca un pact intre parteneri, in asa fel incat viata profesionala sa nu afecteze viata personala si viceversa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *