Responsabilitati pentru o dadaca

Acei parinti care lucreaza si nu pot sa isi imparta responsabilitatile si pentru munca si pentru casa, respectiv copii, au nevoie de o dadaca. Sunt unii parinti care prefera si sa inscrie copilul la un camin in loc sa angajeze o dadaca. Aceasta din urma este uneori o optiune mai buna, asa ca daca te descurci bine cu copiii si ai nevoie de o slujba pentru cativa bani in plus, aceasta e alegerea potrivita. Odata cu recompensa aceasta financiara vin insa si responsabilitati.

Dadaca este acea persoana care preia intr-o mare masura responsabilitatea de pe umerii parintilor cu privire la ingrijirea copilului si alte cateva aspecte casnice. Nu sunt indatoriri majore, cel mai important aspect este grija si timpul pe care parintii ce lucreaza nu pot sa il aloce uneori.

Cateva roluri si responsabilitati pe care trebuie sa le indeplineasca o dadaca sunt enumerate in cele ce urmeaza, majoritatea depinzand foarte mult si de cat de mare este copilul.

Hranirea si imbracarea – responsabilitatile de baza. Celor mici li se face foame in continuu, si de asemenea trebuiesc schimbati de haine sau scutece, asadar aceste doua responsabilitati sunt prioritare, incluzand: gatitul mancarii, depozitarea, reincalzirea acesteia, hranirea copilului, imbracarea acestuia conform programului (de iesiri, plimbari in aer liber etc), pastrarea suficientelor haine de schimb, si spalarea acestora.

Calmarea si ingrijirea copilului – alte indatoriri importante pentru o dadaca, ea trebuie sa calmeze copilul  cand este nelinistit, si mai ales intr-o maniera parinteasca. Copiii devin foarte vulnerabili si sunt afectati de neglijenta. Pe lista de indatoriri in acest sens se numara: schimbatul scutecelor, imbaierea si mentinerea igienei copilului, asigurarea ca are o temperatura corporala buna, calmarea copilului cand sufera (dureri cauzate de cresterea dintilor de exemplu), invatarea de activitati practice si distractive (pentru cei mai marisori), dezvoltarea fizica si mentala prin jocuri si activitati realizate.

Pe langa aceste responsabilitati, o dadaca trebuie sa asigure un mediu placut si sigur pentru copil, sa mentina in curatenie camerele, sa faca curat dupa copil, sa ajute mama la gatit si la curatenie in legatura cu copilul, pastrarea ordinii in camera copilului si altele. Daca te potrivesti acestor cerinte si ai nevoie de un ban in plus, poti lua in considerare un job in plus ca dadaca.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *