magazin online

Satisfactia clientului intr-un magazin online

Exista cativa factori ce influenteaza cumparatorii ce aleg magazinele online pentru achizitii din cele mai diverse. Concurenta in mediul online este poate chiar mai acerba decat cea intalnita in magazinele fizice. Un magazin online, pentru a putea rezista si pentru a-si atrage tot mai multi clienti, trebuie sa indeplineasca o serie de criterii. O singura mica greseala poate indeparta clientii, astfel prezentam in continuare cateva servicii obligatoriu de inclus intr-un magazin online, pentru a garanta multumirea potentialilor clienti.

Sistemul de librare gratuita. Printre ultimii pasi de confirmare a unei comenzi este selectia modalitatii de livrare. Majoritatea magazinelor online aplica astfel o strategie – ofera gratuitate la livrare, suportand costurile acesteia, in cazul in care cumparatorul depaseste o anumita valoare a comenzii. In acest mod au de castigat ambele parti: clientul va beneficia de mai multe produse si de livrare gratuita, iar magazinul, chiar daca suporta costurile de livrare, inregistreaza vanzari mai mari.

Un alt lucru pe care il verifica fiecare persoana care decide sa cumpere online este posibilitatea de returnare a produselor. Astfel, oferind acest serviciu, magazinele online isi asigura fidelizarea clientilor. Nu o data s-a intamplat, fie dintr-o eroare de impachetare sau de transport, ca produsul comandat sa ajunga la client defect ori in neconcordanta cu comanda. Astfel un magazin online ce se respecta trebuie sa ofere fiecarui client posibilitatea de retur a produselor comandate.

Pe langa comoditatea de a comanda produse din confortul propriei locuinte, magazinele online mai ofera un aspect atractiv clientilor. Tarifele sunt reduse, comparativ cu produsele gasite in magazine fizice si tot timpul exista oferte si promotii speciale. Vanatorii de chilipiruri si nu numai pot astfel sa gaseasca foarte usor ceea ce au nevoie. Reducerile sunt cautate cu precadere, iar magazinele online le ofera in mod constant.

Factorii enumerati anterior, alaturi de disponibilitate la orice ora si varietate extinsa de produse sunt atuurile de care trebuie sa profite orice magazin online pentru a-si multumi clientii si pentru a avea succesul asteptat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *