Se poate folosi o motosapa la gradinarit?

sursa: ladiesfirst-distribution.com

 

Pentru ca sezonul cald este abia la inceput, este de la sine inteles de ce unii oameni deja se intereseaza ce modalitati pot opta pentru a-si ingriji gradina- de altfel, acesta va fi locul unde cea mai mare parte a locuintorilor unei case isi vor petrece timpul pe toata perioada verii.

Cu toate ca o gradina bine ingrijita implica si foarte multa munca in spate, asta nu inseamna ca o astfel de activitate poate fi si neplacuta. De altfel, gradinaritul a devenit o ocupatie destul de placuta pentru foarte multi oameni ce isi doresc sa isi relaxeze mintea in mod productiv, astazi nemaifiind o necesitate ci din contra, chiar o placere.

sursa: cleveland.com

 

Insa, datorita progresului tehnologic cu care ne-am confruntat in ultimii 10 ani de zile, si acest sector a cunoscut o serie de avantaje aduse de tehnologie: iubitorii de gradinarit pot utiliza o motosapa, aceasta fiind o unealta excelenta in prelucrarea solului, avand foarte multe aplicatii in agricultura si gradinarit. Astfel, motosapa se foloseste pe suprafete mai mici de teren, cu scopul de a nivela suprafata solului intr-o cantitate mai mica de timp, comparativ cu utilizarea unei sape tipice. Pe langa gradinarit, consumatorii folosesc motosapa in cultivarea legumelor, precum rosii sau porumb.

Utilizarea motosapei in prelucrarea unei suprafete de sol

Cei mai multi oameni se ocupa de prelucrarea solului chiar de la inceputul primaverii, luand in calcul faptul ca solul este umed- un sol uscat este acoperit de o crusta mai groasa si, astfel, este mai greu de prelucrat. De asemenea, terenul trebuie curatat inainte de a se utiliza motosapa, inlaturandu-se de pe suprafata acestuia pietrele, crengile de la copaci, sticle sau alte materiale straine ce pot ingreuna buna functionare a motosapei.

sursa: youtube.com

 

Insa, in cazul in care gradinarul trebuie sa sape o suprafata mai mare de pamant, acesta are nevoie de tot ajutorul pe care tehnologia din ziua de astazi il poate oferi. Astfel, magazinul online tehnicbazar.ro pune la dispozitia celor pasionati de gradinarit si cultivarea pamantului Motosape si motocultoare Ruris, ce nu implica o achizitie costisitoare: de altfel, produsele Ruris sunt accesibile ca pret, fiind excelente pentru gospodariile ce au de prelucrat mai bine de 10.000 mp suprafata teren.

sursa: tehnicbazar.ro

 

De asemenea, o motosapa nu este acelasi lucru cu un plug, chiar daca majoritatea oamenilor cred acest lucru. Asadar, cu toate ca efectueaza sarcini similare, un plug utilizeaza doua lame opuse, astfel incat sa taie in mod eficient solul. Pe de alta parte, motosapa este formata tot dintr-un set de lame, ce vor sapa solul la adancimea dorita (specificata). De altfel, spre deosebire de pluguri, motosapele sunt instrumente mai indemanoase pentru gradinarit si prelucrarea unei suprafete mai mici de teren.

Siguranta in utilizarea unei motosape

Utilizatorul trebuie sa foloseasca motosapa potrivit intructiunilor producatorului dar, de asemenea, trebuie sa ia in considerare si un echipament de protectie- manusi si incaltaminte speciala, deoarece astfel de instrumente pot fi periculoase daca nu sunt utilizate in mod corespunzator, existand sanse de aparitie a unor accidente.  Insa, atunci cand este utilizata in mod corespunzator, o motosapa poate fi o unealta utila in gospodarie.

sursa: runyonrental.files.wordpress.com

 

De asemenea, dupa utilizarea motosapei,  procesul de curatare este unul foarte usor, aceasta curatandu-se doar cu un jet de apa nu foarte puternic.

 

Blogger: Cristina M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *