smartphone

Semne ca smartphone-ul te afecteaza

Un smartphone este un lucru ce in momentul de fata a devenit o necesitate. Este un simbol al erei tehnologiei in care traim si ne ajuta considerabil sa ne desfasuram activitatile zilnice. Am ajuns insa sa ne obisnuim atat de mult cu smartphone-urile incat unele lucruri le luam ca si garantate si cand suntem pusi in situatia de a nu ne putea folosi de tehnica, nu mai stim ce sa facem.

Cum te poate afecta smartphone-ul chiar fara sa iti dai seama? Iata in continuare cateva astfel de semne ce ar trebui sa fie semnale de alarma pentru multi.

1. Ti-au fost afectate abilitatile de comunicare. Poate ca nu se intampla in cazul tuturor, insa unii nici nu isi mai amintesc de cand nu au avut o conversatie directa cu o persoana. Totul se petrece online, totul pe chat, email sau prin mesaje, iar unii ajung sa aiba dificultati cand vine vorba de discutii in persoana.

2. Nu ai idee despre ce se intampla in jurul tau. Esti uneori atat de concentrat asupra dispozitivului incat nu vezi persoanele din jurul tau, ignori total ceea ce se intampla in preajma iar apoi cand ridici privirea te poti trezi cu situatii neasteptate.

3. Nu iti mai amintesti numarul de telefon al apropiatilor. Au trecut de mult timp vremurile cand foloseam clasica agenda telefonica in care treceam cu pixul pe hartie numere de telefon si adrese. Acum totul este salvat in memoria electronica a dispozitivelor, iar la apelare apare doar numele persoanei cu care vrem sa vorbim. Nu e de mirare ca numere de telefon importante se uita in astfel de cazuri.

4. Nu mai poti sa dormi linistit – valabil in cazul celor ce nu isi inchid sau nu isi dau pe silentios telefonul pe timpul noptii. Te trezesti astfel la fiecare notificare primita si nu mai poti sa te odihnesti cum trebuie.

5. Nu mai poti sa iti mentii concentrarea. Se intampla tuturor sa scoata telefonul pentru a verifica notificarile, mesajele sau emailurile chiar in timpul unei discutii sau prezentari importante.

Toate aceste elemente sunt dovezi clare ca smartphone-ul ajunge sa te afecteze si sa iti influenteze viata.

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *