RA

Simbolistica tatuajului cu ochiul lui Ra

Ochiul lui Ra este un simbol antic egiptean ce semnifica protectie, sanatate, regalitate. Pe parcursul anilor, mii de oameni si l-au tatuat, sa vedem in continuare cateva semnificatii ale acestui simbol.

Egiptul antic a fost un taram ce a gazduit o cultura bogata si nenumarate mituri. Tatuajul reprezentand ochiul lui Ra este asociat cu cateva povesti cel putin interesante. Cu toate aceste mituri multiple si legende ce sunt asociate cu semnificatia ochiului lui Ra, simbolistica generica aratand un singur lucru: protectia de rau. Designul acesta este folosit in diverse amulete si accesorii, bijuterii si altele pentru a proteja purtatorul de orice elemente negative. Ochiul lui Ra mai este cunoscut si ca Ochiul lui Horus, designul sau este unul unic, recunoscut si renumit si considerat a fi o forma permanenta de protectie. Cei ce isi fac un astfel de tatuaj merg pe premisa ca ochiul va veghea tot timpul asupra lor si ii va proteja de energii negative, lucruri rele, boli si asa mai departe.

Tatuajul reprezentand acest simbol este de obicei plasat pe spate, gat sau umeri. Desi arata cel mai bine in forma sa simpla, unii il stilizeaza si personalizeaza in asa fel incat sa arate mai in trend, sa reflecte mai bine personalitatea etc.

Ra a fost primul rege al Egiptului, Zeul Soare si creatorul universului. Exista cateva legende cu privire la ochiul lui Ra si simbolistica sa. Una dintre acestea spune ca Ra si-a trimis ochiul in cautarea lui Shu si Tefnut – copiii pe care i-a creat – cand acestia s-au pierdut pe mare. Un alt mit arata ca Ra si-a trimis ochiu in forma lui Hathor pentru a-si pedepsi inamicii, atunci cand oamenii au inceput sa se razvrateasca impotriva sa. Hathor, fiind o zeitate pasnica, a luat forma lui Sekhmet, care era zeita razboiului si razbunarii. Pedeapsa a fost atat de crunta incat rasa umana aproape ca a fost eliminata. pentru a opri masacrul, Ra a abdicat de la tron si a fost ridicat in ceruri de catre Hathor, devenind zeul soare.

Orice model s-ar alege, tatuajul cu ochiul lui Ra va arata bine pe orice parte a corpului. Desigur, trebuie ingrijit ca si orice alt tatuaj, ferit de expunerea indelungata la soare, pentru a nu se deteriora si decolora.

One comment

 1. Eu stiu o alta versiune a legendei Ochiului Lui Horus (Ra)
  Fiind irmatoarea :
  Horus si Seth erau frati. Seth fratele malefic iar Horus (Ra ) cel pasnic !
  Seth ucide o anume zeita ce era gravida cu Horus !
  Horus lupta pentru dreptate cu Seth !
  In lupta Horus isi pierde un ochi dar iese glorios !
  Si intr-un final Horus reface ochiul pierdut dar din elemente diferite care fiecare are cate o insusire ( vaz , auz , miros , gust etc ) reuseste toate astea prin magie .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *