amoxicilina

Simptome ale alergiei la amoxicilina

Alergia la amoxicilina poate duce la aparitia anumitor simptome, diverse in functie de persoana.

Amoxicilina este un medicament prescris adesea in cazul diverselor afectiuni, in principal in cazul infectiilor bacteriene. Chiar daca este utila in cazul diverselor afectiuni, amoxicilina poate sa se prezinte cu o serie de efecte secundare. Simptomele alergice sunt de asemenea dintre cele mai variate, si este important sa fie identificate la timp pentru a preveni agravarea lor.

Iritatiile pielii in urma utilizarii amoxicilinei sunt cele mai frecvente simptome ce apar in majoritatea cazurilor celor alergici. Inrosirea pielii asociata cu mancarimile afecteaza pielea, acest simptom al alergiei la amoxicilina poate sa apara atat la adulti cat si la copii.

Un simptom mai grav ar fi mancarimile si umflarea zonei afectate. Disconfortul creat este unul in plus, intrucat preponderent acest simptom apare la nivelul gatului, fetei, buzelor sau limbii.

Inflamatia este o alta reactie alergica la amoxicilina ce acapareaza tot corpul. De obicei apare la muschii faciali, creand senzatii de arsura la nivelul pometilor, pleoapelor, buzelor si nasului, insa se poate raspandi si in alte parti ale corpului, de aceea trebuie evitat consumul de amoxicilina daca apare acest simptom.

Starile de greata fac parte de asemenea din simptomele alergiei la amoxicilina. Pierderea poftei de mancare si stari de slabiciune sunt de asemenea efecte directe, alaturi de alte probleme digestive precum aciditate, arsuri stomacale, diaeree sau dureri abdominale.

Daca simptomele enumerate nu sunt chiar ingrijoratoare si pot fi evitate usor, exista si altele mai grave, precum: dificultati respiratorii, dureri acute in zona abdominala, slabirea ficatului, astm sau altele.

Aceste cateva simptome ale alergiei la amoxicilina trebuie urmarite pentru ca in urma tratamentului conditia pacientului sa nu se agraveze. Oprirea tratamentului si consultarea unui specialist sunt primii pasi ce trebuie facuti in cazul in care se constata aparitia si persistenta oricareia din simptomele enumerate mai sus.

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *