sportivi

Sportivii de performanta ar trebui platiti de catre stat

Romania se pare ca nu stie cum sa isi aprecieze sportivii de performanta, motiv pentru care de cele mai multe ori acestia sunt uitati cu anii de stat, de scoli si de marile centre sportive. Contrat, Statele Unite este probabil singura tara care admite ca sportivii si mai ales cei de performanta ar trebui remunerati pentru intregul lor devotament.

Din ceea ce sportivi realizeaza cea mai mare parte se pare ce i se cuvine intregii tari, care isi asuma pe cat se poate meritele de a-i educa si de ai invata pe acestia cele mai bune tactici pentru reusita exercitiilor fizice. Cu toate ca cei mai multi tineri isi dedica si intreaga viata sportului, acestia ajuns sa fie perfecti din punct de vedere al abilitatilor, dar imperfecti din punct de vedere financiar.

Nimeni nu s-a intrebat niciodata, si cand spun nimeni, ma refer la cei care ne conduc tara, de unde acesti sportivi au bani de echipamente? Oare s-au gandit cati dintre parintii acestor sportivi fac eforturi imense pentru a le asigura sportivilor echipamentele necesare? Oare de ce statul nu le ofera sponsorizare, de ce nu le ofera o bursa lunara pentru ca acestia sa se descurce?

Pentru ca promoveaza o viata sanatoasa, comunitatea din care fac parte sportivii ajunge sa fie recunoscuta si apreciata si la alte nivele, dar cu toate acestea educatia si sportul nu se recompenseaza. Pentru ca s-a nascut din pasiune, nu trebuie platita. E ca si cum i-ai spune unui parlamentar ca sta degeaba.

Rare sunt cazurile in care unele cluburi sportive obtin sponsorizari, si asta pentru ca participa si pentru ca se implica in activitati la care sportivii sunt dornici. Cei mai multi dintre acestia lasa scoala in urma pentru a face putina lumina in industria sportului si pentru a spune ca se poate face performanta din nimic. Acesti sportivi sunt cei care merita tot respectul nostru.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *