Dincolo de influenta alcoolului asupra siluetei, principala problema legata de acest subiect este influenta alcoolului asupra starii de sanatate. Din aceasta perspectiva, exista teorii conform carora, uneori, un consum scazut de alcool poate fi chiar benefic organismului.
Vodka imbunatateste functiile cardiovasculare, amorteste durerea de masea si reduce coeficientul de stres, ajutand la pastrarea pielii sanatoase si la stimularea cresterii parului. Aceasta bautura are si proprietati antiseptice, antibacteriene fiind un dezinfectand bun al ranilor.
Lasand deoparte caracterul social pe care aceasta bautura o are, vodka a fost apreciata inca de la inceputuri ca fiind un remediu medicamentos special pentru diferite boli. Vodka este o bautura lipsita de carbohidrati si zahar, colesterol si grasimi, fiind apreciata ca medicament consumabil, dar si ca o lotiune ce poate fi aplicata pe corp.
Studiile au demonstrat ca un pahar de vodka pe zi reduce riscul de spitalizare pentru boli acute. Vodka sprijina sanatatea cardiovasculara, reducand greutatea corporala si riscul unui accident vascular cerebral.
Vodka ajuta la vindecarea leziunilor herpetice si la scaderea febrei, la combaterea mirosului neplacut de picioare sau la detoxifierea corpului.
O cantitate foarte mica de vodka aplicata pe un burete poate absorbi infectia din jurul unui dinte eliminand astfel durerea. Vodka amestecata cu scortisoara poate fi utilizata ca apa de gura pentru tratarea respiratiei urat mirositoare.
Dintre toate bauturile alcoolice, vodka este cunoscuta si pentru ca reduce stresul. Descoperirile stiintifice atesta faptul ca vodka ajuta la reducerea factorilor de stres, prin calmarea celulelor creierului si inducerea unei stari de liniste.
Un alt beneficiu al consumului de vodka este reprezentat de efectul pozitiv asupra sanatatii inimii. Aceasta bautura ajuta la dilatarea arterelor stimuland fluxul sanguin la nivelul inimii.
Vodka este un produs de infrumusetare de care nu multe persoane au aflat, inca. Ajuta in special la curatarea porilor, fiind utila si in tratarea acneei. De asemenea, aceasta este benefica si in eliminarea toxinelor din par oferind o crestere sanatoasa a parului.