avocat

Stiai ce care sunt calitatile unui avocat bun?

La ora actuala, la mare cautare se afla avocatii. Acest lucru se intampla in principal pentru ca multe casnicii se destrama, apar tot felul de ilegalitati, iar oamenii uneori nu gasesc cale de impacare, decat prin lege.

In prezent, avocatii de divort Cluj sunt destul de solicitati, iar majoritatea oamenilor nu cunosc, din pacate, care trebuie sa fie calitatile unuia, astfel incat sa duca la bun sfarsit chiar si cel mai dificil caz. Uneori cazurile se pierd, iar in alte dati se castiga. Acest lucru tine totusi doar de profesionalismul de care da dovaca avocatul, dar si de cunostintele pe care le are.

Iata care sunt calitatile pe care un avocat trebuie sa le aiba:

  • Inteligenta reprezinta principalul aspect care trebuie sa iasa in evidenta. A fi inteligent in acest sens, inseamna a avea cunostinte vaste din acest domeniu si nu numai. El trebuie sa cunoasca toate legile, astfel incat la proces sa fie capabil sa isi sustina toate cele spuse.

In mod cert a urmat Facultatea de Drept, insa nu toti care au terminat-o, sunt si foarte priceputi in ceea ce fac. Numarul proceselor castigate reprezinta un lucru dupa care ar trebui sa te ghidezi in momentul in care pornesti in cautarea unui avocat.

  • Trebuie sa stie foarte bine cum sa comunice si cum sa se comporte cu clientul sau, astfel incat sa reuseasca sa il cunoasca cat mai bine. De fapt, cu cat are mai multe cunostinte despre el, cu atat va reusi sa il reprezinte mai bine si mai usor.

Poate ca unele persoane sunt mai reticente la inceput, insa abilitatile de comunicare ale unui avocat trebuie sa il faca pe cel de langa el sa se simta confortabil. Clientul trebuie sa se simta relaxat, astfel incat sa ii povesteasca in detaliu fiecare amanunt legat de caz. Comunicarea este extrem de importanta si in timpul procesului, bineinteles.

  • A fi un bun psiholog este esential in aceasta meserie. Avocatul nu trebuie neaparat sa isi „ghiceasca” clientul, ci adversarul. Astfel va invata cum sa il abordeze si intr-un final sa dezlege misterul sau sa il incurce in asa masura incat cel vinovat sa recunoasca de unul singur care ii este vinovatia.

    avocat
    Sursa: realitysandwich.com
  • Capacitatea de a pastra un secret profesional este extrem de importanta. Unele lucruri trebuie sa ramana doar intre el si client, astfel incat sa nu riste sa pirda procesul la care lucreaza.
  • Un avocat bun trebuie sa fie indraznet. Aici nu este loc de timiditate, tocmai pentru ca interesele clientului sunt cele care conteaza. Avocatul trebuie sa fi cat se poate de relaxat la proces, astfel incat sa poata sa duca la bun sfarsit ceea ce si-a propus cu maximum de succes.
  • Avocatul trebuie sa fie un bun orator. Acesta trebuie sa aiba abilitati foarte bune de comunicare, astfel incat sa fie inteles de toti cei din jur.

In mod cert, meseria de avocat implica mult mai multe aspecte, iar daca aveti si alte idei, rubrica de comentarii este special realizata pentru voi.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *