tencuiala

Tencuirea peretilor

tencuialaCel mai bun lucru pe care il poti face pentru a schimba intreaga infatisare a unei cladiri este de a tencui peretii, dar nu oricum, ci intr-un stil decorativ. Multi proprietari de locuinte considera ca a lasa peretii caselor in felul in care se afla dupa construire este dezolant si oarecum deprimant. De aceea, din ce in ce mai multe persoane aleg o tencuiala decorativa pentru a-si estetiza peretii caselor in care isi duc traiul.

Acele ziduri gri de beton se regasesc de cele mai multe ori la constructiile facute pe graba si care au termene limita de finalizare relativ scurte. Oricum ar fi, acele ziduri si acei pereti arata atat de deprimant si de plictisitor, fiind foarte nepotriviti pentru niste case in cate se locuieste. Atunci cand o persoana se muta in casa noua care este numai blocuri de beton, poate sa i se para destul de greu sa-si asorteze mobila pe care deja o detine cu o culoare atat de anosta a peretilor.

Care ar fi solutia in acest caz? Trebuie ca aceste ziduri sure sa fie vopsite si tencuite dupa caz. Nu este greu sa le vopsesti sau varuiesti de unul singur daca vrei sa iti transformi casa, insa daca consideri ca nu te descurci, poti apela si la profesionisti in domeniu.

Multi oameni considera ca peretii goi ar trebui sa fie decorati cu ajutorul unor tehnici variate si atractive de tencuiala. Se pot folosi astfel niste bureti, vopseluri colorate, tencuieli decorative sau acrilice. Oricum ai face fata situatiei, ideea este ca niste pereti goi si gri nu transmit nimic, ba poate chiar o stare de depresie si de gol. Cu toate acestea, trebuie stiu ca tencuielile decorative pentru suprafete interioare sau exterioare se aplica doar ca strat final pentru sistemele termoizolante, pentru tencuielile vechi si noi ori direct pe beton.

Peretii si tavanul pe care se aplica tencuiala decorativa trebuie sa fie curate, uscate, fara particule de mizerie si nu trebuie sa fie inghetate. Beciul(pivnita) este unul dintre cele mai obisnuite locuri din casa care trebuie sa fie tencuita. Indiferent de care ii este utilizarea, trebuie sa te asiguri ca mobila pe care o folosesti pentru acest loc merge foarte bine cu tema de decor interior al subsolului, ceea ce include si culoarea peretilor de asemenea.

Niste pereti din beton care sunt decorati si vopsiti intr-un mod aparte vor fi mult mai atragatori decat zidul gri de beton lasat in acest fel pur si simplu. Acesta este motivul pentru care oamenii aleg sa foloseasca diverse tehnici de estetizare a peretilor si a locuintei in general. In acest fel se obtine o personalizare si o uniformizare a locuintei si a incaperilor de locuit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *