masaj

Terapia prin masaj oriental

Terapia prin masaj oriental este poate cea mai veche si mai simpla forma de vindecare. Acest remediu a putut fi observat de-a lungul civilizatiilor trecute dar si in ziua de astazi. In multe culturi orientale terapia prin masaj a fost practicata ca ritual de vindecare din timpuri stravechi.

Masajul este o tehnica folosita in principal pentru usurarea durerilor. Terapia prin masaj a fost folosita cu succes ca metoda de tratament in diferite afectiuni, in special in timpul Primului Razboi Mondial, la pacientii ce sufereau de leziuni ale nervilor sau care erau in stare de soc. Aplicarea acestei metode de vindecare a cunoscut diverse imbunatatiri din punct de vedere tehnologic, creandu-se o cerere tot mai puternica nu numai pentru metodele de stimulare manuala a muschilor si tesuturilor dar si pentru instrumente electrice destinate special acestui scop.

In ziua de astazi sunt constientizate tot mai mult proprietatile terapeutice ale masajului. Terapia este intensiv folosita in unitati de ingrijire pentru copii si persoane in varsta, chiar si in cazul copiilor nascuti inainte de termen care sunt pusi in incubator. Terapia prin masaj este de asemenea eficienta si in cazul eliberarii de stres, putand fi folosite tehnici precum aromaterapie, reflexologie si altele.

Masajul, pe langa relaxare, mai ajuta si la imbunatatirea circulatiei sangelui si de asemenea inlatura tensiunea de la nivelul muschilor si tesuturilor.

Combinarea aromaterapiei cu masajul se dovedeste a fi foarte eficienta, proprietatile uleiurilor esentiale fiind amplificate prin tehnicile specifice de masare. Se vizeaza in acest sens promovarea unei stari de bine, a sanatatii. Reflexologia, o alta tehnica de masare, pune accent pe punerea de presiune pe anumite puncte cheie. Cei ce practica aceasta arta considera ca punctele de reflex au corespondent cu toate organele corpului, ajutand in acest fel la obtinerea unui echililbru in ceea ce priveste sanatatea si de asemenea usurand diferite dureri si afectiuni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *