Tot ce trebuie sa stii despre avortul spontan

Vestea celor doua liniute le pot aduce pe unele fameii in culmea fericiri. Dar din nefericire exsista si o categorie mai nefericita de femei la care lucrurile nu merg atat de bine pe perioada sarcinii. Si bucuria poate fi umbrita de impactul unui avort spontan.

Ce inseamna de fapt avortul spontan? Reprezinta intreruperarea brusca a sracinii din cauze naturale, fara nici o interventie externa. De obicei se produce in primele 20 de sapptamani de la conntraceptie. Dar bineinteles poate aparea si in stadiul avansat al sarcinii. Din pcate in prezent una din patru femei gravide pierde o sarcina.
Cauzele pot fi multe desigur. De obicei femeile cu varste mai inaintate sunt mai expuse, dar pot aparea la orice varsta. Acesta nu este chiar un criteriu.

Este bine sa stii ca cauze au dus la pierderea unei sarcini. In primul rand anomaliile cromozominale care apar pe parcursul formarii oului. O alta cauza ar putea fi o afectiune ginecologica, ca de exemplu sindromul ovarelor polichistice, fibron uterin cu imposibilitatea de mentinere a sarcinii, dar si boli cu transmitere sexuala.
Si consumul de substante stimulente precum droguri, cafea, alcool, tutun stimuleaza contractiile uterului, scad oxigenarea sangelui mamei si a fatului.

Principalele semne sunt durerea si sangerarea. Durerea poate fi resimtita sub forme de crampe la nivelul abdomenului inferior sau e localizata la nivelul coloanei lombare. De asemenea sangerarea vaginala contine cheaguri de sange su tesut fetal de culoare inchisa. Normal manifestarile avortului spontan se poate prelungi pana la trei zile, timp in care se poate interveni pentru pastrarea sarcinii daca aceasta este viabila.
Dar daca riscurile sunt serioase hemoragie abundenta , febra sau dureri intense medicul este nevoit sa recurga la chiuretajul uterin terapeutic pentru a curata tesuturile fetale ramase in urma avortului spontan. Dupa avortul spontan pot aparea sangerari vaginale usoare timp de doua saptamani. Sunt perfect normale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *