continut

Tot ce trebuie sa stii despre content writing

Jobul de content writer se refera la crearea de continut pentru scopuri din cele mai diverse. In functie de un domeniu specific se alege si tipul de continut ce va fi redactat. Nevoia de continut de calitate se face simtita tot mai mult in momentul de fata, cand totul a trecut in online. Orice business trebuie sa aiba si o prezenta solida online pentru ca – dupa cum se spune – „daca nu esti online, nu existi”.

Continutul joaca un rol deosebit de important si in domeniul marketingului digital, intrucat motoarele de cautare se bazeaza in majoritate pe text atunci cand citesc si indexeaza site-uri pentru a le oferi pozitionari. Imaginile, videoclipurile si alte fisiere media sau grafice raman irelevante – de aceea se si spune „Content is King” („Continutul este Regele” –  eng.).

De ce content writing?

Faptul ca reprezinta o parte vitala in orice campanie de marketing digital este un motiv mai mult decat suficient. Strategia folosirii continutului nu se limiteaza insa la a „umple” internetul. Un continut de calitate care sa mentina captivat cititorul este in egala masura de important. Din punct de vedere SEO, daca un utilizator acceseaza un site, citeste continutul acestuia si petrece ceva timp facand asta, procesul este ajutat si se obtin pozitionari mai bune in motivele de cautare.

Cine poate deveni content writer?

Pentru a deveni content writer nu ai nevoie neaparata de vreo calificare profesionala. Tot ceea ce iti trebuie este un limbaj adecvat cerintelor si o intelegere a domeniului pentru care urmeaza sa redactezi texte. Varsta nu este un criteriu in acest caz: exista content writeri ce abia au trecut de varsta majoratului, dar si content writeri aflati la varsta a treia. Ai nevoie doar de creativitate, dovada sta numarul mare de content writeri care au ajuns sa aiba succes punandu-si in valoare abilitatile. Desigur, ca si oricare alt job, chair daca inclina mai mult spre un statut de freelancer, necesita dedicare, perseverenta si angajament pentru a putea fi convertit in castiguri multumitoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *