hidrofoare

Tratamentul apelor murdare

hidrofoareApele pluviale netratate pot avea efecte daunatoare asupra mediului ce ne inconjoara. Exista multe metode si tehnici implicate in tratarea apelor murdare din gospodarii. Te intrebi ce anume poate face ca apa menajera sa fie refolosibila, adica ce anume o poate curata? Apa aceasta consta in deseurile lichide care se scurg dupa baie, de la toaleta, dupa ce se spala haine si vase, sau dupa ce sunt spalate masinile si alte lucruri din gospodarie. Apa este impartita in mod general in doua tipuri: apa gri si apa neagra. Cele doua provin tot din gospodarie si pot fi imbunatatite considerabil.

Apa gri sau care provine din scurgerea bailor este considerata potrivita pentru irigarea plantelor si pentru rezervoarele toaletelor. Daca nu contine anumite chimicale daunatoare, acest tip de apa poate fi utilizat pentru scopurile mai sus mentionate, fara nici o problema, daca nu, atunci nu se poate reutiliza. Chiar si asa, tot este nevoie de cele mai bune hidrofoare Bucuresti pentru a o curata.

Mai ales apa menajera care provine din toaleta trebuie tratata, asa numita apa neagra. Chiar daca nu este reutilizabila, aceasta trebuie curatata pentru ca in continutul sau se regasesc tot felul de bacterii care pot dauna raurilor si lacurilor in care se revarsa la un moment dat. Apele de canal nu sunt menite pentru a fi reutilizate, nici macar pentru sarcini ce presupun spalarea anumitor lucruri, dar totusi reprezinta pericol si trebuie tratate cu ajutorul unor pompe si sisteme de curatare eficiente si moderne.

Exista anumite standarde locale, federale sau de stat pentru colectarea canalizarilor si administrarea apelor pluviale. Apele din canale pot fi tratate in cadrul unor fabrici locale de curatare a apelor menajere. Aceste locuri dispun de biofiltre, fose septice sau sisteme aerobe de tratare a apelor.

Daca nu se dispune de aceste facilitati intr-o anumita zona, apele murdare sunt purtate de canalizari catre uzina principala dintr-un judet care este administrata de autoritatile municipale ale zonei in cauza. Fiecare oras dispune de o infrastructura bine definita de tevi si canalizari in indeplinirea acestui scop. Administrarea si curatarea apelor menajere sunt in mare parte divizate in trei etape: primara, secundara si tertiara.

  1. Etapa primara. Principalul scop al acestei etape este de a separa materiile solide de cele lichide din apa canalizarilor, astfel incat procesul de tratare sa fie mai eficient.
  2. Etapa secundara. Aceasta parte tine de indepartarea materiilor biologice dizolvate din apa pluviala.
  3. Etapa tertiara. Aceasta este o etapa care este utilizata doar in unele cazuri. Este efectuata in principal pentru imbunatatirea calitatii apei obtinute din cea de-a doua etapa de tratament. Astfel ca este efectuata o curatare cu ajutorul agentilor chimici si fizici pentru indepartarea contaminantilor. Este folosita de cele mai multe ori filtrarea cu nisip. De asemenea, si carbonul activat ajuta la indepartarea toxinelor din apa murdara.

Dupa ce dezinfectarea este completa, apa menajera dispune de o forma mult mai curata si prietenoasa cu mediul si poate fi devarsata in rauri, lacuri sau alte intinderi de apa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *