evolutia umana

Unde va ajunge evolutia umana?

Ce se va intampla cu umanitatea in sute, mii sau milioane de ani? Cercetatorii americani fac predictii despre cum va arata viitorul rasei umane.

Paleoantropologul Carol V. Ward, de la Universitatea din Missouri declara, intr-un comunicat, ca evolutia nu este un proces care ne permite sa prezicem ce se va intampla in viitor. Putem, insa, sa stim ceea ce s-a intamplat in trecut. Pentru a face acest lucru, ar trebui sa cunoastem ce i-a determinat pe anumiti indivizi sa lase in urma mai multi predecesori decat altii, si sa fim siguri ca aceasta selectie va fi intretinuta de alte sute sau mii de generatii. Cu toate acestea, nu stim si nu putem cunoaste intr-adevar cum s-a petrecut aceasta evolutie.

Un alt paleoantropolog, Ian Tattersall de la Muzeul American de Istorie Naturala din New York, declara ca intr-o populatie la fel de mare ca cea a noastra, nu vom atinge, sub nicio forma, noutati biologice semnificative. Totusi, vom gasi o multitudine de modalitati de a compensa perspectiva noastra deficitara, dar daca un dezastru nu fragmenteaza populatia, nu vom evolua in nicio directie in ceea ce priveste evolutia biologica umana. Toata actiunea se petrece in acest moment pe frontul cultural sau tehnologic.

Selectia biologica este, mai mult sau mai putin, la final in tarile mai dezvoltate. Daca privim lucrurile la nivel global, vom oberva ca acestea sunt diferite din cauza unor motive demografice- se vor inregistra cresteri enorme ale populatiei in Africa, iar acest lucru va schimba balanta genetica a lumii prin culoarea pielii sau a altor gene. In tarile dezvoltate, acest lucru a avut un efect foarte mic asupra evolutiei populatie.

Multi oameni de stiinta, care studiaza evolutia umana se intreaba daca, peste mii de ani, oamenii vor fi capabili sa isi „descarce” mintea si memoriile umane pe un calculator, si daca am putea trai „incapsulati” intr-o lume virtuala.

Inteligenta artificiala avansata ar putea ingloba diferitele componente ale cunoasterii umane si, in acelasi timp, poate reasambla acele componente in ceva care nu va mai putea fi numit „uman”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *