Ce trebuie sa stii despre pesti

Cred ca multi suntem fascinati sa avem un acvariu mic sau mare in care sa vedem o lume fascinata si misterioasa a adancurilor. Indiferent ca avem o casa sau locuim intr-un apartament petisorii mai ales cei viu colorati, coralii vietuitoarele precum si plantele acvatice ne invita intotdeauna intr-un univers aparte.

Chiar daca pestisorul auriu nu iti va indeplini dorintele iti va imbogati sufletul si dorinta de a avea un animalut in casa. In traditia feng shui pestele simbolizeaza bunastare si fericire iar apa este elementul cel mai important pentru armonia mediului in care traim. Daca stai bine sa te gandesti un acvariu cu cativa pestisori va aduce un flux de energie pozitiva benefica oricarei locuinte. De asemenea creaza o atmosfera linistitoare si de relaxare.

Faptul ca pestisori sunt mereu in miscare ne ofera o priveliste superba si o atrctie vesnica. Daca stam sa ne uitam cateva  minute la un acvariu simtim cum oboseala si stresul de peste zi. Specialistii ne recomanda sa recfonstruim mediul lor natural. Intr-un acvariu adecvat spatiului disponibil ii putem adauga plante dar si elemente de decor precum scoici, corali, pietricele. De asemenea si micile aparate strict necesare precum pompa de aer, un filtru si un incalzitor pentru apa.

Ce pesti este indicat sa alegem? Pentru cei incepatori sunt recomandati Xipho sau cei catifelati Black Molly. De asemenea si scalarii sunt idicati.

Este bine sa ii evitati pe frumosii, dar si pe pretentiosii carasi aurii. Poti alege si pestii Guppy, fiind un peste mai putin pretentios. De ce ai alege pestisori? Pentru ca micutele vietati nu creeaza probleme cu vecinii, pot fi lasati mereu singuri acasa atunci cand noi suntem la servici sau in concediu.

Pentru concediu este bine ca macar cu doua saptamani inainte de a pleca sa hranim foarte bine pestii. Exemplarele sanatoase po rezista pana la 15 zile fara mancare iar pentru doua trezi zile de post in plus nu este chiar nici o problema.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *